Jdi na obsah Jdi na menu
 


O mně

 Jmenuji se Alice Jankovcová. Narodila jsem v roce 1968 ve Strakonicích. Absolvovala jsem zde gymnázium a byla přijata na FVL UK v Praze, studium jsem nedokončila. Od roku 1991 jsem podnikala v obchodě, v roce 2000 jsem založila firmu Hračky u čápa, kterou jsem provozovala do roku 2012.

Velké pracovní vytížení a stres s tím související, mě přivedly ke cvičení jógy a následně k cvičitelskému kurzu - Instruktor jógy III. stupně, který jsem absolvovala ve Škole jógy v  Plzni. U Českého svazu jógy v Praze jsem absolvovala kurz instruktora jógy II. stupně a následně roční kurz jógové terapie. Trenérskou licenci skupiny B jsem získala na VOŠ ČUS Praha. V létě 2015 jsem se zúčastnila jógového týdenního kurzu Ing. Míly-Savitrí Mrnuštíkové.

Od roku 2015 navštěvuji pravidelné všechny jógové kurzy pořádané Doc., Ing. G. M. Timčákem PhDr. Zároveň absolvuji dvakrát ročně kurzy holotropního dýchání na suchu i ve vodě a Savita jógu, vedené stejným učitelem.
Pro získání nových poznatků a zkušeností absolvuji se SPJ Košice Mezinárodní kongres jógy v Zinalu. V únoru 2017 jsem se zúčastnila s lektory jógy ze SPJ měsíčního jógového kurzu v SRSG ašrámu v Rišikéši v Indii a meditačního pobytu v Himalájích. Od září 2017 se účastním akreditovaného kurzu Instruktor jógy 3,2, a prvního stupně Slovenské asociace jógy vedené G.M.Timčákem. Ašrám sw. Rámy v Rišikéši jsem navštívila na další třítýdenní jógový pobyt v roce 2018 v únoru, stejně tak v roce 2019. Od září 2018 jsem přestěhovala jogové centrum Harmonie do prostoru bývalého obchodu Hračky u čápa, kam se vejdou nyní všichni zájemci o Himalájskou jógu. V roce 2019 a 2020 jsem absolvovala opět třítýdenní pobyt v SRSG ašrámu s meditačním pobytem v ašramu sw. Rámy v Himalájích. V září 2020 jsem dokončila lektorský kurz Instruktor jógy 1-3. stupně se zaměřením na relaxaci, pranajámu a meditace.

Cesta ke Kraniosakrální terapii vedla přes práci s energií, kineziologii a nezbytně nutný akreditovaný kurz masér pro sportovní a rekondiční masáže. Kurz Kraniosakrální terapie znamenal velkou změnu v mém životě. Ihned po kurzu jsem začala pracovat jako terapeut. V lednu 2016 jsem dokončila kurz kraniosakrální osteopatie u MUDr. Jany Holubové.

v-budhistickem-centru.jpg

 Budhistický chrám v Dehradunu - Indie 2017

 

Díky silné energii, která skrze mne prochází ke klientům, dochází k energetickému nebo somato-emocionálnímu odblokování klientů již při prvních sezeních. Ponechávám na klientovi, kolik terapií chce absolvovat.  V případě chronických onemocnění, psychických potíží a autoimunitních onemocnění je potřeba pokračovat delší dobu.

Během terapie hledám s klientem příčinu problému, což je z mého pohledu nezbytně nutné, jinak se dotyčný vrací po nějaké době zpět. Vždy je to o spolupráci, o pochopení příčiny, odpuštění, o vyčištění nefunkčních vztahů, o chuti ke změně a její realizaci. Naopak nemám dobrou zkušenost, pokud někdo přijde z donucení typu "Manželka říkala, že sem musím jít.", touto cestou, prosím, ne!

Každou absolvovanou terapií dochází k Vašemu osobnímu růstu, což znamená, že se začínáte zamýšlet nad prioritami Vašeho života a snažíte se být lepší. Pokud máte nějaké nadání, dochází po každé terapii k jeho prohlubování, např. malování. Stáváte se tvořivější, díky tomu časem zjišťujete, že je Váš život radostnější a vy jste šťastnější.

Musím zmínit ještě jeden důležitý aspekt mé práce, který mi opravdu dělá radost a to je zbavování se závislostí jakéhokoliv druhu. Velmi mě těší, pokud s klientem pracujeme třeba na léta trvajících depresích a on mi po 3 měsících řekne, že přestal kouřit. Většinou od 5-6. terapie přestává chutnat alkohol, cigarety i jiné lehké drogy.

Závěrem musím upozornit, že po terapii se spouští čistění těla, které je u každého človéka individuální a v různé intenzitě. Můžete zaznamenat rýmu, kašel, bolest hlavy, během prvních třech dnů.  Po silném energetickém odblokování se druhý den můžete cítit "jako když Vás přejel traktor", prostě bolí klouby a svaly po celém těle. Tyto silnější průběhy závisí na míře znečištění těla a jsou ojedinělé. Někdo naopak cítí velký příliv energie a euforické stavy.

Kdo pravidelně cvičí jógu, zažívá krásný průběh terapie a rychlý osobní růst.Tito klienti vidí barvy a různé obrazy ihned při první terapii, ostatní většinou až od 3.-4. terapie. Musím však zdůraznit, že vidění barev a obrazů není podmínka úspěšnosti terapie. Beru to spíše jako odměnu pro klienta za dobrou spolupráci.

Děkuji, že jste navštívili moje stránky a těším se na setkání s Vámi. Alice